Yrityksille2023-12-21T11:13:01+00:00

Lähde mukaan rakentamaan parempaa työelämää!

Asiakasprojektit

Asiakasprojektit

Asiakasprojektit ovat Lenzin toiminnan keskiössä. Projekteissa me Lenzillä etsimme yhteistyössä asiakkaamme kanssa tarpeen, johon nuorten potentiaalilla olisi suurin liiketoiminnallinen hyöty. Nuoret tulevat luomaan jotain täysin uutta ja innovatiivista asiakkaamme liiketoimintaan, startup-tyylillä! Olemme kuratoineet asiakasprojektimme tuomaan arvoa kaikenlaisille ja kaikenkokoisille yrityksille eri toimialoilta. Kiteytämmekin tarjontamme hyödyt kolmeen pointtiin:

  • Tulevaisuusorientoituneisuus liiketoiminnan keskiössä

  • Kokemuksen ja potentiaalin tuominen yhteen

  • Kolme projektityyppiä erilaisiin tarpeisiin

Meidän projektityypit

Yksilöprojekti

Resurssivuokraa yrityksenne pienempiin tarpeisiin!

  • Projektiaihioina yksittäinen pienempi tarve

  • Kokoonpano: 1 opiskelija

Hybridiprojekti

Opiskelijoiden ja kokeneiden konsulttien yhteistyö!

  • Projektiaihoina sekä kokemusta että potentiaalia vaativa tarve

  • Kokoonpano: junior-konsultti, senior-konsultti ja 1-2 opiskelijaa

Innovaatioprojekti

Löydä yrityksellesi uusi tapa tehdä liiketoimintaa: potentiaali edellä!

  • Projektiaihiona joko täysin uusi tai olemassa oleva liiketoimintakonsepti

  • Kokoonpano: 4-6 opiskelijaa ja projektipäällikkö

Aiempia asiakkaitamme

withsecure
Best solutions

Missio

Missio

Lenzin mission mukaan asiakasprojektit rakennetaan opiskelijoiden innostus ja potentiaali edellä. Haluamme disruptoida perinteisiä liiketoimintamalleja isolla kädellä ja tuoda sitä kautta yrityksille tulevaisuusorientoitunutta arvoa. Yksikään projekti ei siis ole samanlainen emmekä noudata uusissa projekteissa aiempien projektien kaavoja.

Haastamalla perinteiset toimintamallit yritykset voivat löytää suurinta kasvupotentiaalia ja innovatiivisimpia ratkaisuja, joilla on suurin merkitys liiketoiminnassa. Tästä meillä on näyttö jo lukuisten aiempien projektikokonaisuuksien osalta ja toivommekin, että pääsisimme tarjoamaan projektejamme yhä useammalle tulevaisuusorientoituneelle yritykselle.

Vaikka projektit kestävät asiakkaan toiveesta riippuen rajoitetun ajan, haluamme tarjota yritykselle myös pitkän aikavälin arvoa. Selkein arvo tulee siitä, että yritys voi projektin jälkeen rekrytoida joko osan tai koko projektitiimin suoraan yritykselle. Projektin aikana projektityöläiset saavat laajan katsauksen yrityksen toimintaan aina strategisesta puolesta operatiiviseen toimintaan. Projektit siis myös ikään kuin perehdyttävät ja kouluttavat useamman valmiin huipputyöntekijän yhdeltä iskulta, mikäli haluatte rekrytoida opiskelijat projektin päättymisen jälkeen!

51

tehtyä projektia

73

rekrytoitua opiskelijaa

Asiakkaidemme kokemuksia

We generate results for our customers

“Yhteistyö Lenzin kanssa ylitti odotukseni. Opiskelijat yllättivät, kuinka nopeasti he oppivat, ja miten hyvin he pystyivät toimimaan tiiminä. He suoriutuivat yhtä hyvin – ja jossain asioissa jopa paremmin – kuin kokeneemmat työntekijät.”

Tuomas Iivanainen, Chief Marketing Officer, Talenom Oyj

“Te olette miettineet tätä kokonaisuutena ja oikeasti yrityksen näkökulmasta, ei ainoastaan teknisestä, vaan myös bisneksen, markkinoinnin, organisoitumisen ja muutosjohtamisen näkökulmasta.

– Saimme enemmän, kuin alussa odotin.”

Jonne Honkanen, Vice President & General Manager, Wihuri Oy Tekninen Kauppa

Ostoprosessi

Kiinnostus

Koska kiinnostuksenne on herännyt Lenzin toimintaa kohtaan ja luette tätä ostoprosessia, helpoin tapa edetä on ottaa 30 min keskustelu Lenzin myyntitiimin kanssa.

Käymme läpi tarkemmin Lenzin arvot ja mietimme yhdessä miten Lenz voisi auttaa teitä tulevaisuuden suunnittelussa.

Harkinta

Hankintapäätökset eivät koskaan ole yksinkertaisia. Lenz auttaa teitä ohjaamaan päätöksentekoa läpi hankintaprosessinne.

Varmistamme todellisen tarpeenne ja olemme avoimia siitä, onko Lenzin tarjoama malli sopiva juuri teille. Mikäli teille ei suoraan tule mieleen kehityskohteita tai -tarpeita, Lenz voi auttaa kartoittamaan ja innovoimaan uusia ja tehokkaampia tapoja tehdä työtä, rakentamaan mielekäämpää ja tuloksellisempaa toimintaa tai vaikka löytää disruptiivisia uusia tuotteita yrityksellenne.

Tarpeiden määrittely

Kun olemme yhdessä saaneet ymmärryksen tavoitteistanne, Lenz auttaa teitä määrittämään lopullisen tarpeenne.

Luomme yhdessä käsityksen siitä, millaisia resursseja tarvitsemme ja mikä on lopullinen aikataulu sekä asetamme projektille selkeät, saavutettavat ja seurattavat tavoitteet.

Hankinta

Lenziltä ostaminen on helppoa.

Koska olemme yhdessä samaa mieltä siitä, mitä tarvitaan, itse hankinta on lopulta lähinnä nimikirjoitusten vaihtoa. Lenz auttaa teitä myös navigoimaan mahdollisten hidasteiden läpi prosessin tässä vaiheessa.

Rekrytointi

Lenz rekrytoi tarpeeseenne vastaavan erittäin motivoituneen ja tulevaisuuteen katsovan opiskelijatiimin.

Hyödynnämme rekrytoinnissa jo valmiiksi tuntemistamme tulevaisuuden supertalenteista koostamaamme poolia, teemme yhteistyötä koulujen ja opiskelijajärjestöjen kanssa ja käytämme muita parhaimmiksi toteamiamme kanavia löytääksemme teidän tarpeeseenne sopivan poikkitieteellisen tiimin. Haluamme olla myös avoimia rekrytoinnissa ja ottaa huomioon teidän toiveenne rekrytointiprosessin ajan.

Projekti

Jotta itse projekti sujuisi mahdollisimman kevyesti teille, varmistamme tiimin toiminnan etenemisen ja tuemme tiimin tarpeita koko projektin ajan.

Lenz neuvoo, tukee ja mentoroi opiskelijoita saamaan osaamisestaan kaiken hyödyn irti. Kokeneemmat projektipäällikkömme pitävät huolta siitä, että projekti etenee sovitulla tavalla.

Suosittelu

Yhteistyö ja verkostoituminen

Lenzin projektit toteutetaan arvonmuodostus edellä ja toivommekin, että olette valmis suosittelemaan meitä suoraan uusille kontakteille ja antamaan suostumuksen referenssitarinan käyttöön. Luottamus on meille tärkeintä!

FAQ

Tästä pääset selaamaan yritysten usein kysymiä kysymyksiä. Jos jokin jää mietityttämään, otathan rohkeasti yhteyttä!

Kiinnostuin Lenzin konseptista, mutta minulla ei ole ideaa projektille. Kannattaako minun silti olla yhteyksissä?2022-11-16T12:21:02+00:00

Ehdottomasti! Emme oletakaan, että asiakkaillamme olisi aina valmiina selkeää tarvetta tai projekti-ideaa. Aiempien projektien konseptoinnin pohjalta voimme todeta, että loistavia projektiaihioita syntyy yhteisen keskustelun pohjalta, vaikka alussa selkeää ideaa ei olisikaan.

Olen kiinnostunut tekemään yhteistyötä Lenzin kanssa. Mitä minun kannattaa tehdä?2023-01-19T11:53:23+00:00

Klikkaa tästä päästäksesi meidän yhteydenottolomakkeeseen ja otetaan palaveri alustavia keskusteluja varten. Voit myös laittaa sähköpostia suoraan osoitteeseen [email protected].

Mistä Lenz löytää opiskelijat projekteihin?2022-11-16T12:21:01+00:00

Lenzillä on vahvat verkostot opiskelijoiden keskuudessa. Rekrytoimme opiskelijoita muun muassa ainejärjestöjä, sosiaalista mediaa ja rekrytointialustoja hyödyntäen. Lisäksi suurin osa Lenziläisistä on opiskelijoita, joten hyödynnämme myös omia verkostojamme. Lenzin projekteihin hakee projektien ajankohdasta riippuen n. 100-200 opiskelijaa.

Minkä alan opiskelijoita Lenzille hakee eniten?2022-11-16T12:21:01+00:00

Lähtökohtaisesti projekteihimme hakee opiskelijoita kaikilta aloilta. Emme yleensä rajaa projekteja tai projektien rooleja opiskelualojen mukaan. Eniten projekteihimme hakee kuitenkin opiskelijoita kauppatieteellisiltä aloilta.

Miten projektin konseptointiprosessi etenee?2022-11-16T12:21:01+00:00

Kun olemme käyneet alustavat keskustelut Lenzin konseptin esittelystä ja päätämme jatkaa keskusteluja, alamme yhteistyössä asiakkaidemme kanssa rakentamaan alustavia ajatuksia projektikonseptista. Konsepti voi siis olla joko selkeä yrityksellänne oleva tarve, tai yhdessä keskustelujen kautta rakennettu uusi liiketoimintakonsepti tai vastaava. Voit lukea tarkemmin ostoprosessistamme tästä. 

Kuka on vastuussa projekteista?2022-11-16T12:21:00+00:00

Lenz kantaa projektista täyden vastuun. Me hoidamme rekrytoinnin, projektityöläisten perehdytyksen ja projektin aikana annettavan tuen. Lisäksi Lenz kantaa taloudellisen vastuun projektista, eli mikäli projekti epäonnistuu tai ei vastaa odotuksia, annamme rahat takaisin. 

Onko projekteihin maantieteellisiä rajoitteita?2022-11-16T12:21:00+00:00

Toteutamme projektit pääosin etänä, ellei asiakkaamme meiltä toisin toivo. Projekteihimme hakee opiskelijoita siis ympäri Suomea. Tällä hetkellä operoimme Suomen markkinoilla, mutta suunnitelmanamme on kansainvälistyä. Voimme toteuttaa myös projekteja englannin kielellä, joihin saamme rekrytoitua Suomessa opiskelevia kansainvälisiä opiskelijoita.

Millä oppiasteilla projekteihin hakevat opiskelijat ovat?2022-11-16T12:21:00+00:00

Projekteihin hakevat opiskelijat ovat korkeakouluopiskelijoita. Emme yleensä rajaa projekteihin pääsyä esimerkiksi maisterivaiheeseen, vaan projekteihin voi hakea aina ensimmäisen vuoden opiskelijoista maisterivaiheen opiskelijohin. Projekteihimme hakee myös jonkun verran vastavalmistuneita sekä ammattikorkeakouluopiskelijoita, mutta suurin osa hakijoista on yliopisto-opiskelijoita.

Minkä kokoisia tiimit pääasiallisesti ovat?2022-11-16T12:21:00+00:00

Tiimien standardikoko on viisi opiskelijaa, mutta näistä päätetään aina projektikohtaisesti. Tiimikokoonpanoa suunniteltaessa otetaan huomioon asiakkaan oma tarve, projektin funktio ja projektille budjetoidut työtunnit. Tarjoamme myös tarpeen mukaan resurssivuokraa kattavasta Talent Poolistamme, joten myös yksittäisten opiskelijoiden rekrytoimen on mahdollista.

Kenen alaisuudessa opiskelijat työskentelevät?2022-11-16T12:21:00+00:00

Opiskelijat toimivat projektien aikana kevytyrittäjinä, eivätkö ole siis kenenkään alaisuudessa. Projektityöskentely pohjautuu täysin luottamukseen, jonka vahvistamme rekryprosessimme aikana.

Ovatko opiskelijat sidottuja Lenzille?2022-11-16T12:20:59+00:00

Opiskelijat eivät ole sidottuja Lenzille kuin vain projektityöskentelyn ajan. Opiskelijat ovat siis halutessanne rekrytoitavissa suoraan yrityksellenne. Itse asiassa kannustamme tähän, sillä projektityöskentelyn aikana opiskelijat oppivat todella paljon yrityksestänne ja toimintatavoistanne.

Kenelle projektin tuotosten immateriaalioikeudet kuuluvat?2022-11-16T12:20:59+00:00

Immateriaalioikeudet kaikkiin projektin tuotoksiin kuuluvat aina asiakkaalle.

Miten projektien laskutus tapahtuu?2022-11-16T12:20:59+00:00

Laskutus hoidetaan aina asiakaskohtaisesti. Kaikki laskutusmuodot käyvät siis meille. Projektien laskutus voidaan siis hoitaa esimerkiksi kertaluontoisesti, tai saavutettujen välietappien mukaan.

Mikä Lenzin rooli on opiskelijaprojekteissa?2022-11-16T12:20:59+00:00

Lenz projektoi, rekrytoi, mentoroi ja tukee opiskelijoita. Lisäksi Lenzillä on lopullinen vastuu projektin tavoitteista ja aikatauluista. Osallistumme projektityöskentelyn aikana myös projektityön seurantaan ja tukemiseen, tosin juuri sen verran, kuin projektin tavoitteisiin on soveliasta.

Miten Lenz varmistaa sitoutumisen?2023-03-21T10:31:32+00:00

Rekrytointiprosessimme seula on erittäin tarkka ja haluamme varmistaa, että opiskelijat ovat aidosti sitoutuneita ja halukkaita työskentelemään projektin parissa. Rekrytointiprosessimme on nimittäin pitkäkestoisempi ja monivaiheisempi kuin monet rekryprosessit keskimäärin. Voit lukea tarkemmin rekryprosessistamme täältä.

Go to Top