Opiskelijoille2023-12-14T13:46:34+00:00

Merkityksellisiä projektitöitä opiskelijoille, innostus ja potentiaali edellä!

Hei opiskelija! Tuntuuko, että merkitykselliset ja kiinnostavimmat työpaikat saamatta ohuen CV:n takia? Haluaisitko oppia lisää konsultoinnista ja projektityöstä, mutta et tiedä mistä ihmeestä sellaista voisi saada? Haluaisitko työn, jossa suhun oikeasti luotetaan ja saat vastuuta? Tervetuloa Lenzille! Haluamme näyttää maailmalle kuinka suuri ja alihyödynnetty potentiaali opiskelijoissa ja nuorissa piilee. Me yhdistämme opiskelijoiden potentiaalin ja yritysten kokemuksen tuodakseen heidät yhteen merkityksellisiksi ja mielekkäiksi projekteiksi.

Me Lenzissä uskomme nuorten potentiaaliin ja siihen, että opiskelijat voivat aidosti luoda arvoa yrityksille. Siksi seisomme ylpeänä heidän puolestaan. Tiivistämme Lenzin tarjoamat työmahdollisuudet kolmeen pointtiin:

 • Mielenkiintoiset projektit ja mahdollisuus oppia konsultoinnista ja projektityöstä

 • Lenzille hakiessa innostuksellasi ja potentiaalillasi on eniten merkitystä

 • Lenzin projekteissa saat oikeasti vastuuta ja pääset kehittymään tulevaisuuden asiantuntijana

Best solutions

Tarjontamme opiskelijoille

Merkityksellisiä projektitöitä opiskelijoille, innostus ja potentiaali edellä!

Hei opiskelija! Tuntuuko, että merkitykselliset ja kiinnostavimmat työpaikat saamatta ohuen CV:n takia? Haluaisitko oppia lisää konsultoinnista ja projektityöstä, mutta et tiedä mistä ihmeestä sellaista voisi saada? Haluaisitko työn, jossa suhun oikeasti luotetaan ja saat vastuuta? Tervetuloa Lenzille! Haluamme näyttää maailmalle kuinka suuri ja alihyödynnetty potentiaali opiskelijoissa ja nuorissa piilee. Me yhdistämme opiskelijoiden potentiaalin ja yritysten kokemuksen tuodakseen heidät yhteen merkityksellisiksi ja mielekkäiksi projekteiksi.

Tiivistämme Lenzin tarjoamat työmahdollisuudet kolmeen pointtiin:

 • Mielenkiintoiset projektit ja mahdollisuus oppia konsultoinnista ja projektityöstä

 • Lenzille hakiessa innostuksellasi ja potentiaalillasi on eniten merkitystä

 • Lenzin projekteissa saat oikeasti vastuuta ja pääset kehittymään tulevaisuuden asiantuntijana

Meidän projektityypit

Yksilöprojekti

Omaksu konsultin rooli ja lähde mukaan täyttämään asiakkaidemme tarpeita!

 • Tiivis yhteistyö asiakkaan kanssa

 • Roolina useimmiten opiskelijakonsultti

 • Palkkaus: 15€/h + ALV

 • Mentorointi ja tuki Lenziltä projektin ajan

Hybridiprojekti

Opiskelijoiden ja kokeneiden konsulttien ainutlaatuinen yhteistyö!

 • Yhteistyö Lenziläisten ja asiakkaan kanssa

 • Roolina joko opiskelijakonsultti tai asiantuntija

 • Palkkaus: 15€/h + ALV

 • Tiimikokoonpano: 1-2 konsulttia, 1-3 opiskelijaa

Innovaatioprojekti

Kokonaisia opiskelijatiimejä disruptio edellä, anna innovaatioiden näyttää tie tulevaisuuteen!

 • Tiimissä vahva autonomia, mutta Lenziltä ja asiakkaalta tuki projektin ajan

 • Roolina useimmiten asiantuntija

 • Palkkaus: 15€/h + ALV

 • Tiimikokoonpano: 4-6 opiskelijaa + projektipäällikkö

Missio

Me Lenzillä uskomme nuorten potentiaaliin ja siihen, että opiskelijat voivat aidosti luoda arvoa yrityksille. Siksi seisommekin ylpeänä heidän tukenaan. Usein opiskelijoiden mahdollisuuksia luoda arvoa heikentää joko se, että tätä potentiaalia ei yrityksissä tunnisteta eikä sille siten anneta tilaa loistaa, tai sitten arvonluonnille ja ideoinnille ei aseteta oikeita raameja, mikä johtaa siihen, että potentiaali ei kanavoidu oikealla tavalla.

Nykymaailmassa tuntuu, että opiskelijoita palkataan pääosin tuuraamaan ja tukemaan muuta henkilöstöä, ja opiskelijatkin vain tuntuvat jahtaavan sitä yhtä CV-merkintää, joka saa heidät näyttämään hyvältä seuraavassa haussa. Tässä toimintamallissa menetämme mittaamattomasti arvonluontipotentiaalia niin opiskelijoiden kuin heitä hyödyntävien organisaatioidenkin näkökulmasta. Siispä olemme kehittäneet Lenzin!

Nuorissa on kirjaimellisesti tulevaisuus. Kun kukaan muu ei siihen usko, me Lenzillä teemme sen. Opiskelijoita ei tule tarkastella vain kokemattomina tuuraajina, joita pitää kouluttaa, vaan arvokkaina yksilöinä, jotka tuovat läsnäolollaan innostusta, ideoita ja aitoa liiketoiminnallista hyötyä yrityksiin.

51

tehtyä projektia

73

rekrytoitua opiskelijaa

FAQ

Tästä pääset selaamaan opiskelijoiden usein kysymiä kysymyksiä. Jos jokin jää mietityttämään, otathan rohkeasti yhteyttä!

Kuka voi hakea Lenzin projekteihin?2023-10-24T10:25:41+00:00

Lenzille voi hakea kuka tahansa korkeakouluopiskelija opiskelualasta riippumatta. Opiskelualasi sijaan meitä kiinnostaa eniten se, mihin suuntaan haluat kasvaa ja kehittyä. Meidän projekteihin voit myös hakea opintojesi vaiheesta riippumatta – fuksista maisterivaiheeseen tai vastavalmistuneeseen. Vaikka et aiemmin olisi ollut oman alasi töissä, sinulla ei ole kokemusta konsultoinnista tai projektityöskentelystä, voit silti hakea meille, sillä innostuksesi on aivan yhtä tärkeää kuin osaamisesi.

Missä ja miten projektityö tapahtuu?2023-10-24T08:44:05+00:00

Suurin osa projekteistamme tehdään pääasiassa etätyönä, mutta asiakkaasta riippuen tietyt projektit voivat vaatia myös jonkun verran läsnäoloa. Lenzin kanssa hommat hoituu etänä, joten voit hakea meille omalta paikkakunnaltasi ja osallistua rekrytointiprosessiimme mistä käsin tahansa, kunhan sinulla on nettiyhteys. Pyrimme aina löytämään sinulle projektin, joka sopii juuri sinun tarpeisiisi myös sijainnin ja työskentelymuodon suhteen.

Kuinka projektien roolit luodaan?2023-10-24T10:07:04+00:00

Mietimme syväluotaavasti, mitä projektissa vaaditaan, millainen tiimi toimii ja millaisia ominaisuuksia tiimiltä ja sen jäseniltä vaaditaan. Pyrimme kertomaan mahdollisimman tarkasti, mitä tietyssä roolissa vaaditaan ja millainen yksilö rooliin sopii. Roolien avulla muodostetaan mahdollisimman toimiva ja tiivis tiimi, jossa jokaisella on omat vastuunsa. 

Roolit ovat usein loppujen lopuksi vain suuntaa antavia ja mukautuvat projektin edetessä, jonka vuoksi roolikuvauksetkaan eivät aina ole erityisen spesifejä. Projekteissamme ei siis ole lähtökohtana, että rooleja noudatetaan orjallisesti, vaan monesti on mahdollista päästä tekemään monipuolisesti erilaisia tehtäviä. Vastuu omasta tontistaan ei nimittäin merkitse sitä, että pitäisi itse välttämättä hoitaa yksin kaikki oman tontin sisältämät tehtävät. 

Järjestetäänkö rekrytointiprosessi etänä?2023-10-24T10:08:23+00:00

Koko rekrytointiprosessi järjestetään yleensä etänä videoyhteyksiä hyödyntäen. Myös tiimirekrytointien tiimihaasteet järjestetään pääsääntöisesti etänä. 

Miten valinnat projekteihin tehdään?2023-03-21T10:35:30+00:00

Olemme Lenzin hakuprosessissa erityisen ylpeitä siitä, että emme pyydä sinua laittamaan CV:täsi. Miksi ihmeessä? Koska Lenzin mielestä on paradoksaalista, kuinka ilman työkokemusta ei voi saada työkokemusta. Siispä Lenzin valinnan vaakakupissa ratkaisevat innostus ja potentiaali!

Maksetaanko projektityöstä?2023-10-24T10:08:58+00:00

Kyllä, kaikista Lenzin tarjoamista projektiluontoisista töistä maksetaan kilpailukykyinen tuntihinta, joka on lähtökohtaisesti 15€/h+ ALV. Palkkaus voi vaihdella riippuen projektista ja sen vaativuudesta. Pidämme kuitenkin tärkeänä, että projektityöstä maksettu palkka on kilpailukykyinen, sillä liian usein opiskelijoille maksetaan mielestämme aivan liian pientä palkkaa.

Milloin projektit ovat?2023-10-24T10:11:40+00:00

Projektin ajankohta riippuu täysin asiakkaan tarpeesta. Tavoitteenamme Lenzillä on työllistää korkeakouluopiskelijoita ympäri vuoden erilaisten projektien kautta. Projektien laajuus ja kesto riippuvat kuitenkin täysin projektista. Osaan projekteista etsimme yksilöitä, toisiin taas pareja tai kokonaisia tiimejä, joiden kokokin voi vaihdella. Toisissa projekteissa taas projekti saattaa kestää yli puolikin vuotta, kun taas toiset projektit ovat tiiviimpiä. Ilmoitamme töiden aloitusajankohdasta ja kestosta jokaisen projektin yhteydessä tavoitteenamme löytää aina kuhunkin projektiin juuri oikeat henkilöt myös käytettävyyden ja ajankohdan puolesta.

Toimivatko projektikonsultit yrittäjinä vai työntekijöinä?2023-10-24T10:12:56+00:00

Projektitiimeihin valitut opiskelijat toimivat pääsääntöisesti kevytyrittäjinä. Lenzin työprojektissa voi siis kokeilla matalalla kynnyksellä yrittäjänä olemista yhteisöllisellä meiningillä ja kokeneemmat yrittäjät tukevat yrittäjyyden polulla. Ja vaikka sulla olisi jo Y-tunnus ja oma yritys valmiina: ei hätää, voit yhtä hyvin käyttää sitä myös Lenzin projekteissa! 

Perehdytämme kaikki projektityöläiset Lenzin työskentelymalliin projektin alussa.

Millaisia projektit ovat?2023-10-24T10:14:47+00:00

Lenzin projektit voivat olla oikeastaan mitä vaan maan ja taivaan väliltä. Meillä ei ole valmiita projektipohjia, vaan jokainen projektiaihio rakennetaan asiakkaan tarve edellä. Joskus projekteissa on selkeämpi tehtävänanto, kun taas toisissa on joustavammat rajoitteet. Projekteja yhdistää kuitenkin se, että opiskelijat pääsevät rakentamaan, kehittämään tai tukemaan yrityksen varsinaista liiketoimintaa. Toisissa projekteissa voidaan luoda jotakin hyvin konkreettista, kun taas toisissa on keskiössä innovointi. 

Mikä Lenzin Talent Pool on?2023-10-24T10:17:28+00:00

Meillä Lenzillä on tulee jatkuvasti uusia rekrytointitarpeita, jotka saattavat edetä hyvin nopeallakin aikataululla. Kaikkiin  kokonaisuuksiin emme ehdi edes avaamaan julkista rekryä vaan hyödynnämme Lenzin talenteista koostuvaa verkostoamme löytääksemme projektiin sopivimmat tekijät nopeasti. Talent Pool koostuu potentiaalisimmista opiskelijoista, joille pyrimme löytämään juuri heille sopivia ja heitä kiinnostavia työmahdollisuuksia. Talent Pooliin hakiessasi kannattaa avoimesti kertoa juuri siitä, mikä sinua voisi kiinnostaa ja missä koet, että sinulla olisi eniten annettavaa. 

Mille yrityksille Lenz tekee projekteja?2023-10-24T10:18:06+00:00

Teemme projekteja kaikenlaisten yritysten kanssa toimialasta riippumatta. Meille tärkeämpää on se, että asiakasyrityksemme uskovat nuorten potentiaaliin ja haluavat toteuttaa liiketoimintaansa innovatiivisilla tavoilla. 

Miten Lenzillä työskennellään? Millainen työskentelykulttuuri Lenzillä on?2023-10-24T10:23:16+00:00

Emme lähtökohtaisesti vaadi tiettyjä työaikoja tai työympäristöä vaan annamme projektityöläisemme valita itselleen parhaat metodit. Projektin ja asiakkuuden niin mahdollistaessa, työtä voi siis tehdä itselleen parhaiten sopivaan aikaan itselleen sopivalla tavalla. Työskentelyssä lopputulos ratkaisee. Asiakkaan ja mahdollisten muiden projektitiimiläisten toiveet ja rajoitteet tulee kuitenkin aina ottaa huomioon ja yhteisiä sääntöjä sekä sovittuja työaikoja tulee ammattimaisesti kunnioittaa. 

Lenzillä emme myöskään usko vahvaan hierarkiaan, vaan olemme kaikki tasavertaisesti lenziläisiä! Meillä ei ole erikseen nimitettyä esihenkilöstöä vaan työskentely perustuu pitkälti luottamukseen ja jokaisella tiimillä on valtuudet järjestää itsensä riippuen siitä, miten sen on paras saavuttaa tavoitteensa. Luotamme siis 100% siihen, että kaikki tekevät parhaansa ja saavat onnistuneen lopputuloksen itselleen parhaiten toimivilla tavoilla.

Opiskelijoille suunnattuja blogeja

 • Nuoren konsultin tarina: millaista on olla mukana Lenzin projekteissa?

  Kuka on Aaron Wallasvaara? Olen kolmannen vuoden Data Science -opiskelija Aalto-yliopistossa, ja erittäin

 • Lenz tarjoaa apua osaajapulaan – Case Alltime

  Tervetuloa tutustumaan Lenzin kautta arvokasta työkokemusta Alltimella kartuttaneisiin Severi Larkiolaan ja Paulus Katajistoon.

 • Tutustu Havatorille toteutettuun ERP-projektiin

  Lenz toteutti keväällä 2023 projektin Havatorille, joka oli ottamassa käyttöön uutta toiminnanohjausjärjestelmää ja

Opiskelijoiden kokemuksia

Minkälaista opiskelijoilla on Lenzillä?

“Lenzillä pääsi jo heti kättelyssä esittämään omia ajatuksiaan ja omaa osaamistaan tulevaan työprojektiin liittyen. Mikä tärkeintä, sai kokea että omilla ajatuksilla on merkitystä.”

Orel Hedman, projektityöntekijä

“Lenz on ottanut meidät erittäin hyvin vastaan, ja rennolla asenteellaan auttanut ryhmämme toimintaa heti alusta asti.”

Lauri Andersson, projektityöntekijä

“Tuntuu, että yhdessä oikeiden ihmisten kanssa voi saavuttaa mitä vain, ja juuri se motivoi eniten.”

Edvin Ingman, projektityöntekijä

“Oli ihana kuulla, että Lenzillä luottamus on olettamus, eikä sitä tarvitse ansaita!”

Iida Loukkaanluhta, projektityöntekijä

Haluatko osaksi hakijaverkostoamme?

Go to Top