Lenz
Lenz

Opiskelijoille

Opiskelijoille2023-03-21T12:04:24+00:00

Merkityksellisiä projektitöitä opiskelijoille, innostus ja potentiaali edellä!

Best solutions

Tarjontamme opiskelijoille

Real-life strategy to reach your goals.

Hei opiskelija! Tuntuuko, että työnhaku on täyttä tuskaa? Jääkö työpaikat saamatta ohuen CV:n takia? Ei hätää! We hear you. Haluamme taklata opiskelijoiden suurimman työllistymisen esteen: työkokemuksen puutteen. Haluamme auttaa opiskelijoita löytämään aidosti merkityksellisiä töitä. Tiivistämmekin Lenzin tarjoamat työmahdollisuudet kolmeen pointtiin:

 • Hakemiseen et tarvitse CV:tä

 • Hakiessa Lenzille innostuksellasi ja potentiaalillasi on eniten merkitystä

 • Töitä voi tehdä mistä käsin tahansa ja joustavilla työajoilla

Tsekkaa täältä meidän auki olevat rekryt

Meidän projektityypit

Yksilöprojekti

Omaksu konsultin rooli ja lähde mukaan täyttämään asiakkaidemme tarpeita!

 • Tiivis yhteistyö asiakkaan kanssa

 • Roolina useimmiten opiskelijakonsultti

 • Palkkaus: 15€/h + ALV

 • Mentorointi ja tuki Lenziltä projektin ajan

Auki olevat rekryt

Hybridiprojekti

Opiskelijoiden ja kokeneiden konsulttien yhteistyö!

 • Yhteistyö Lenziläisten ja asiakkaan kanssa

 • Roolina joko opiskelijakonsultti tai asiantuntija

 • Palkkaus: 15€/h + ALV

 • Tiimikokoonpano: 1-2 konsulttia, 1-3 opiskelijaa

Auki olevat rekryt

Innovaatioprojekti

Opiskelijatiimejä innovaatiot edellä, anna innovaatioiden loistaa!

 • Tiimissä vahva autonomia, mutta Lenziltä ja asiakkaalta tuki projektin ajan

 • Roolina useimmiten asiantuntija

 • Palkkaus: 15€/h + ALV

 • Tiimikokoonpano: 4-6 opiskelijaa + projektipäällikkö

Auki olevat rekryt
Best solutions

We strive for diversity across the globe

Missio

Me Lenzillä uskomme nuorten potentiaaliin ja siihen, että opiskelijat voivat aidosti luoda arvoa yrityksille. Siksi seisommekin ylpeänä heidän tukenaan. Usein opiskelijoiden mahdollisuuksia luoda arvoa heikentää joko se, että tätä potentiaalia ei yrityksissä tunnisteta eikä sille siten anneta tilaa loistaa, tai sitten arvonluonnille ja ideoinnille ei aseteta oikeita raameja, mikä johtaa siihen, että potentiaali ei kanavoidu oikealla tavalla.

Nykymaailmassa tuntuu, että opiskelijoita palkataan pääosin tuuraamaan ja tukemaan muuta henkilöstöä, ja opiskelijatkin vain tuntuvat jahtaavan sitä yhtä CV-merkintää, joka saa heidät näyttämään hyvältä seuraavassa haussa. Tässä toimintamallissa menetämme mittaamattomasti arvonluontipotentiaalia niin opiskelijoiden kuin heitä hyödyntävien organisaatioidenkin näkökulmasta. Siispä olemme kehittäneet Lenzin!

Nuorissa on kirjaimellisesti tulevaisuus. Kun kukaan muu ei siihen usko, me Lenzillä teemme sen. Opiskelijoita ei tule tarkastella vain kokemattomina tuuraajina, joita pitää kouluttaa, vaan arvokkaina yksilöinä, jotka tuovat läsnäolollaan innostusta, ideoita ja aitoa liiketoiminnallista hyötyä yrityksiin.

51

tehtyä projektia

73

rekrytoitua opiskelijaa

FAQ

Tästä pääset selaamaan opiskelijoiden usein kysymiä kysymyksiä. Jos jokin jää mietityttämään, otathan rohkeasti yhteyttä!

Kuka voi hakea Lenzin projekteihin?2022-11-25T01:11:17+00:00

Kuka vain korkeakouluopiskelija opiskelualasta riippumatta! Projekteihin tai rooleihin ei ole valmiiksi mietittyjä räikeitä rajauksia opiskelualan suhteen, sillä meitä kiinnostaa se mihin suuntaan haluat kasvaa ja kehittyä. Myöskään opintojesi vaiheella ei ole merkitystä: meidän projekteihin voi hakea aina fuksista maisterivaiheen opiskelijaan. 

 

Myöskään työkokemuksellasi ei ole merkitystä. Vaikka et aiemmin olisi ollut oman alasi töissä tai edes ollut osana kouluprojekteja, voit silti hakea meille! Emme kysy työkokemusta missään vaiheessa, vaan innostuksesi ratkaisee!

Missä ja miten projektityö tapahtuu?2023-03-21T10:33:52+00:00

Kaikki hakuprosessista lähtien, aina projektityön toteutukseen asti, tapahtuu pääasiassa etätyönä. Voit siis tehdä työtä omalta paikkakunnaltasi, emmekä vaadi läsnäoloa tietyssä kaupungissa! Voit osallistua palavereihin mistä käsin tahansa, kunhan sinulla on nettiyhteys.

Kuinka projektien roolit luodaan?2023-03-21T12:00:57+00:00

Mietimme syväluotaavasti, mitä projektissa vaaditaan, millainen tiimi toimii ja millaisia ominaisuuksia tiimiltä ja sen jäseniltä vaaditaan. Pyrimme kertomaan mahdollisimman tarkasti, mitä tietyssä roolissa vaaditaan ja millainen yksilö rooliin sopii. Roolien avulla muodostetaan mahdollisimman toimiva ja tiivis tiimi, jossa jokaisella on omat vastuunsa. 

 

Roolit ovat kuitenkin loppujen lopuksi suuntaa antavia ja mukautuvat projektin edetessä, jonka vuoksi roolikuvauksetkaan eivät ole erityisen spesifejä. Projekteissamme ei siis ole lähtökohtana, että rooleja noudatetaan orjallisesti, vaan lähes aina kaikki pääsevät tekemään vähän kaikkea. Vastuu omasta tontistaan ei nimittäin merkitse sitä, että pitäisi itse välttämättä hoitaa kaikki tontin sisältämät tehtävät. 

Järjestetäänkö rekrytointiprosessi etänä?2022-11-25T01:11:15+00:00

Koko rekrytointiprosessi haastatteluista tiimiharjoitukseen järjestetään yleensä etänä videoyhteyksiä hyödyntäen.

Miten valinnat projekteihin tehdään?2023-03-21T10:35:30+00:00

Olemme Lenzin hakuprosessissa erityisen ylpeitä siitä, että emme pyydä sinua laittamaan CV:täsi. Miksi ihmeessä? Koska Lenzin mielestä on paradoksaalista, kuinka ilman työkokemusta ei voi saada työkokemusta. Siispä Lenzin valinnan vaakakupissa ratkaisevat innostus ja potentiaali!

Maksetaanko projektityöstä?2022-11-25T01:11:15+00:00

Kyllä, kaikista Lenzin tarjoamista projektiluontoisista töistä maksetaan kilpailukykyinen tuntihinta, joka on lähtökohtaisesti 15€/h+ ALV. Palkkaus voi hieman vaihdella joko ylöspäin tai alaspäin riippuen projektista ja sen vaativuudesta. Pidämme kuitenkin tärkeänä, että projektityöstä maksettu palkka on kilpailukykyinen, sillä liian usein opiskelijoille maksetaan mielestämme aivan liian pientä palkkaa.

Milloin projektit ovat?2022-11-25T01:11:15+00:00

Projektin ajankohta vaihtelee projektin mukaan. Tavoitteenamme on tehdä Lenzistä ympärivuotinen työllistäjä korkeakouluopiskelijoille erilaisten projektien kautta. Projektien laajuus ja kesto riippuvat paljon projektista. Osassa projekteista tiimin koko saattaa olla pienempi, joissain suurempi. Toisissa projekteissa taas projekti saattaa kestää yli puolikin vuotta, kun taas toiset projektit ovat tiiviimpiä. Ilmoitamme töiden aloitusajankohdasta ja kestosta jokaisen projektin yhteydessä!

Toimivatko projektitiimiläiset yrittäjinä vai työntekijöinä?2022-11-25T01:11:14+00:00

Kaikki projektitiimeihin valitut toimivat kevytyrittäjinä. Lenzin työprojektissa voi siis kokeilla matalalla kynnyksellä yrittäjänä olemista yhteisöllisellä meiningillä ja kokeneemmat yrittäjät tukevat yrittäjyyden polulla. Ja vaikka sulla olisi jo Y-tunnus ja oma yritys valmiina: ei hätää, voit käyttää sitä myös Lenzin projekteissa! 

 

Perehdytämme kaikki projektityöläiset Lenzin työskentelymalliin projektin alussa.

Millaisia projektit ovat?2022-11-25T01:11:14+00:00

Oikeastaan mitä vaan maan ja taivaan väliltä. Meillä ei ole valmiita projektipohjia, vaan jokainen projektiaihio rakennetaan asiakan tarve edellä. Joskus projekteissa on selkeämpi tehtävänanto, kun taas toisissa tehtävänanto on ympäripyöreä. Projekteja yhdistää kuitenkin se, että opiskelijat pääsevät rakentamaan tai tukemaan yrityksen varsinaista liiketoimintaa. Vaikka projekteissa innovointi on keskiössä, projektimme eivät jää vain ideoinnin tasolle, vaan asiakkaille luodaan aina jotain konkreettista.

Mikä Lenzin Talent Pool on?2023-03-21T10:39:08+00:00

Meillä Lenzillä on laajempien projektikokonaisuuksien lisäksi paljon pienempiä projekteja, joihin rekrytoimme yksittäisiä opiskelijoita projektitiimien sijaan. Yleensä emme avaa näihin pienempiin kokonaisuuksiin julkista rekryä, vaan hyödynnämme Talent Pooliamme. Talent Pool on lista potentiaalisimpia opiskelijoita, joille pyrimme löytämään parhaan mahdollisen projektin asiakkaidemme tarpeista. Talent Pooliin hakiessasi voit kertoa, mikä sua voisi kiinnostaa ja missä sulla olisi annettavaa. 

Mille yrityksille Lenz tekee projekteja?2022-11-25T01:11:14+00:00

Me teemme projekteja kaikenlaisten yritysten kanssa, toimialasta riippumatta. Meille tärkeämpää on se, että asiakasyrityksemme uskovat nuorten potentiaaliin ja haluavat toteuttaa liiketoimintaa innovatiivisilla tavoilla. 

Miten Lenzillä työskennellään? Millainen työskentelykulttuuri Lenzillä on?2023-03-21T11:48:49+00:00

Tärkein lähtökohta on vapaus valita. Emme siis vaadi tiettyjä työaikoja tai työympäristöä, vaan annamme projektityöläisemme valita itselleen parhaat metodit. Töitä voi siis tehdä milloin itselleen parhaiten sopii ja mistä käsin tahansa! Työskentelyssä lopputulos ratkaisee. Se, miten lopputulokseen päädytään, on lähtökohtaisesti projektitiimiläisten päätettävissä.

 

Emme myöskään usko vahvaan hierarkiaan, vaan olemme kaikki tasavertaisesti Lenziläisiä! Meillä ei ole erikseen nimitettyä esihenkilöstöä tai mitään varsinaista valvontaa, vaan työskentely perustuu pitkälti luottamukseen. Luotamme siis 100% siihen, että kaikki tekevät parhaansa ja saavat onnistuneen lopputuloksen itselleen parhaiten toimivilla tavoilla.

Opiskelijoille suunnattuja blogeja

Lue lisää blogeja
 • Lue lisää
 • Lue lisää
 • Lue lisää

Opiskelijoiden kokemuksia

We generate results for our customers

”Lenzillä pääsi jo heti kättelyssä esittämään omia ajatuksiaan ja omaa osaamistaan tulevaan työprojektiin liittyen. Mikä tärkeintä, sai kokea että omilla ajatuksilla on merkitystä.”

Orel Hedman, projektityöntekijä

”Lenz on ottanut meidät erittäin hyvin vastaan, ja rennolla asenteellaan auttanut ryhmämme toimintaa heti alusta asti.”

Lauri Andersson, projektityöntekijä

”Tuntuu, että yhdessä oikeiden ihmisten kanssa voi saavuttaa mitä vain, ja juuri se motivoi eniten.”

Edvin Ingman, projektityöntekijä

”Oli ihana kuulla, että Lenzillä luottamus on olettamus, eikä sitä tarvitse ansaita!”

Iida Loukkaanluhta, projektityöntekijä

Kiinnostuitko? Klikkaa tästä hakeaksesei Lenzin Talent Pooliin!

Hakijaverkostoon
Go to Top