Opiskelijoille

Haku vuoden 2021 projekteihin on nyt päättynyt. Lämmin kiitos kaikille hakijoille!

Huippua, että olet löytänyt polulle kohti Suomen siisteimpiä kesätöitä! Me haluamme tarjota korkeakouluopiskelijoille merkityksellisiä kesätöitä ja osoittaa, että innolla ja potentiaalilla pääsee pitkälle. Sinulla on siis mahdollisuus päästä ratkaisemaan yritysten kohtaamia todellisia ongelmia ja luomaan jotain täysin uutta. Tältä Opiskelijoille-sivulta löydät yleistä tietoa Lenzin hakuprosessista. 

Tänä kesänä meillä on tarjolla 3 merkityksellistä projektia

  • Yhdessä näistä projekteista pääset kehittämään tulevaisuuden B2B-verkkokauppaa osana viiden hengen projektitiimiä. 
  • Toisessa näistä projekteista pääset tukemaan suomalaisen osaamisen kansainvälistymistä ja työskentelemään englanniksi osana viiden hengen projektitiimiä.
  • Kolmannessa projektissa pääset kehittämään Lenzin myyntiä osana viiden hengen projektitiimiä.

Projektit-sivulta eli täältä (www.lenz.fi/projektit) löydät tarkempaa tietoa projekteista sekä haettavista rooleista. Tärkeintä on siis, että löydät itsellesi sopivimman projektin ja etenkin sinua innostavan roolin.

Huomisen verkkokauppa

Tässä projektissa kehitetään B2B-verkkokauppaa ja parannetaan verkkokaupan käyttäjäkokemuksia. Projekti toteutetaan kansainväliselle suomalaiselle perheyritykselle.

Lue lisää ja hae tästä

New waves of market research

In this project you’ll be conducting market research, as well as develop a plan together with our partner on how to expand their business into Europe.

Read more and apply here

Do you even Lenz?

Tässä Lenzin omassa projektissa rakennetaan timanttinen myyntitiimi, joka nostaa Lenzin Suomen ja myöhemmin maailmankartalle, sekä kaikkien tietoisuuteen.

Lue lisää ja hae tästä

Miten haet?

Tutustu ensin rauhassa Lenzin tarjoamiin projekteihin. Mihin rooliin ja projektiin haluat hakea? 

Siirry sen jälkeen hakulomakkeeseen. Suomen kielisiin projekteihin (Huomisen verkkokauppa-projekti & Do you even Lenz?-projekti) haetaan suomen kielisen hakulomakkeen kautta ja englannin kieliseen projektiin (New Waves of Market Research-project) haetaan englannin kielisen hakulomakkeen kautta. Varaa riittävän pitkä aika ja kiireetön hetki hakulomakkeen täyttämiseen. Näin saat myös itse hakuprosessista eniten irti, kun ehdit keskittyä reflektoimaan rauhassa.

Rekrytoinnissa painotetaan ensisijaisesti hakijoiden innostusta ja potentiaalia sekä arvojesi yhdenmukaisuutta yrityksen kulttuurin kanssa. Meitä kiinnostaa siis erityisesti, minkälaisista asioista olet kiinnostunut ja mitä haluaisit oppia, sekä mitä annettavaa sinulla on projektin onnistumisen kannalta. Se, mihin suuntaan haluat kasvaa, on meille kiinnostavampaa kuin se, mitä olet tähän asti ollut.

Lenzin rekrytointiprosessin kulku

Alla olevasta kuvasta näet, miten hakuprosessimme etenee. Otamme vastaan 500 ensimmäistä hakemusta. Jos pääset täyttämään hakulomaketta, saat varmasti myös lähetettyä sen eteenpäin ja pääset mukaan hakuprosessiin. Ei siis huolta sen suhteen, että täyttäisit hakemuksen turhaan.

Pyrimme olemaan säännöllisesti yhteydessä kaikkiin hakijoihin ja tiedottamaan haun etenemisen aikataulusta. Jos tilanne herättää jotain kysymyksiä, niin meihin päin ([email protected]) saa aina olla yhteydessä!

Usein kysytyt kysymykset

Kuka vain opiskelualasta riippumatta! Projekteihin tai rooleihin ei ole valmiiksi mietittyjä räikeitä rajauksia opiskelualan suhteen, sillä meitä kiinnostaa se mihin suuntaan haluat kasvaa.

Kaikki hakuprosessista lähtien, aina projektityön toteutukseen asti tapahtuu etätyönä. Voit siis tehdä kesätyötä omalta paikkakunnaltasi, emmekä vaadi läsnäoloa tietyssä kaupungissa! Voit osallistua palavereihin mistä käsin tahansa, kunhan sinulla on nettiyhteys.

Mietimme syväluotaavasti, mitä projektissa vaaditaan, millainen tiimi toimii ja millaisia ominaisuuksia tiimiltä ja yksilöltä vaaditaan. Pyrimme kertomaan mahdollisimman tarkasti, mitä tietyssä roolissa vaaditaan ja millainen yksilö rooliin sopii. Roolien avulla muodostetaan mahdollisimman toimiva ja tiivis tiimi, jossa jokaisella on oma tonttinsa.

Koko rekrytointiprosessi haastatteluista tiimiharjoitukseen järjestetään täysin etänä videoyhteyksiä hyödyntäen.

Olemme Lenzin hakuprosessissa erityisen ylpeitä siitä, että emme pyydä sinua laittamaan CV:täsi. Miksi ihmeessä? Koska Lenzin mielestä on paradoksaalista, kuinka ilman työkokemusta ei voi saada työkokemusta. Siispä, Lenzin valinnan vaakakupissa ratkaisevat innostus ja potentiaali!

Kaikista Lenzin tarjoamista projektiluontoisista töistä maksetaan kilpailukykyinen tuntihinta, joka on 18€/h.

Kesän projektit toteutetaan toukokuu-syyskuu välisenä aikana. Toukokuussa tehdään mahdollisesti esivalmistelevaa työtä, kuten tutustutaan asiakkaaseen ja projektin tavoitteisiin. Kesäprojektin aikana on mahdollisuus myös pieneen kesälomaan. 

Kaikki projektitiimeihin valitut toimivat kevytyrittäjinä ja saavat oman Y-tunnuksen. Lenzin kesätyöprojektissa voi siis kokeilla matalalla kynnyksellä yrittäjänä olemista, yhteisöllisellä meiningillä ja kokeneemmat yrittäjät tukevat yrittäjyyden polulla. Yrittäjyyttä voi halutessaan jatkaa myös kesän jälkeen.

Riippuen projektista, työt voivat tapahtua osa- tai kokoaikaisesti. Näistä tiedotetaan erikseen jokaisen projektin kohdalla. Kesän aikana jää siis joka tapauksessa aikaa myös pieneen kesälomaan.