Opiskelijoille

Haku syksyn 2021 projektiin on nyt päättynyt! Lämmin kiitos kaikille hakijoille! 

Huippua, että olet löytänyt polulle kohti Suomen siisteimpiä projektitöitä! Me haluamme tarjota korkeakouluopiskelijoille merkityksellisiä töitä ja osoittaa, että innolla ja potentiaalilla pääsee pitkälle. Sinulla on siis mahdollisuus päästä ratkaisemaan yritysten kohtaamia todellisia ongelmia ja luomaan jotain täysin uutta. Tältä Opiskelijoille-sivulta löydät yleistä tietoa Lenzin hakuprosessista. 

Miten haet?

Tutustu ensin rauhassa Lenzin tarjoamaan projektiin. Mihin rooliin haluat hakea? 

Siirry sen jälkeen hakulomakkeeseen. Varaa riittävän pitkä aika ja kiireetön hetki hakulomakkeen täyttämiseen. Näin saat myös itse hakuprosessista eniten irti, kun ehdit keskittyä reflektoimaan rauhassa.

Rekrytoinnissa painotetaan ensisijaisesti hakijoiden innostusta ja potentiaalia sekä arvojesi yhdenmukaisuutta yrityksen kulttuurin kanssa. Meitä kiinnostaa siis erityisesti, minkälaisista asioista olet kiinnostunut ja mitä haluaisit oppia, sekä mitä annettavaa sinulla on projektin onnistumisen kannalta. Se, mihin suuntaan haluat kasvaa, on meille kiinnostavampaa kuin se, mitä olet tähän asti ollut.

Lenzin rekrytointiprosessin kulku

Rekrytointiprosessi sisältää haku-, keskustelu-, ja tiimiharjoitusvaiheet. Pyrimme olemaan säännöllisesti yhteydessä kaikkiin hakijoihin ja tiedottamaan haun etenemisen aikataulusta. Olemme aktiivisesti myös somessa, joten ota seurantaan Lenzin Instagram! Jos tilanne herättää jotain kysymyksiä, niin meihin päin ([email protected]) saa aina olla yhteydessä!

Usein kysytyt kysymykset

Kuka vain opiskelualasta riippumatta! Projekteihin tai rooleihin ei ole valmiiksi mietittyjä räikeitä rajauksia opiskelualan suhteen, sillä meitä kiinnostaa se mihin suuntaan haluat kasvaa.

Kaikki hakuprosessista lähtien, aina projektityön toteutukseen asti tapahtuu etätyönä. Voit siis tehdä työtä omalta paikkakunnaltasi, emmekä vaadi läsnäoloa tietyssä kaupungissa! Voit osallistua palavereihin mistä käsin tahansa, kunhan sinulla on nettiyhteys.

Mietimme syväluotaavasti, mitä projektissa vaaditaan, millainen tiimi toimii ja millaisia ominaisuuksia tiimiltä ja yksilöltä vaaditaan. Pyrimme kertomaan mahdollisimman tarkasti, mitä tietyssä roolissa vaaditaan ja millainen yksilö rooliin sopii. Roolien avulla muodostetaan mahdollisimman toimiva ja tiivis tiimi, jossa jokaisella on oma tonttinsa.

Koko rekrytointiprosessi haastatteluista tiimiharjoitukseen järjestetään täysin etänä videoyhteyksiä hyödyntäen.

Olemme Lenzin hakuprosessissa erityisen ylpeitä siitä, että emme pyydä sinua laittamaan CV:täsi. Miksi ihmeessä? Koska Lenzin mielestä on paradoksaalista, kuinka ilman työkokemusta ei voi saada työkokemusta. Siispä, Lenzin valinnan vaakakupissa ratkaisevat innostus ja potentiaali!

Kyllä, kaikista Lenzin tarjoamista projektiluontoisista töistä maksetaan kilpailukykyinen tuntihinta, joka on 18€/h.

Projektin ajankohta vaihtelee projektin mukaan. Tavoitteenamme on tehdä Lenzistä ympärivuotinen työllistäjä korkeakouluopiskelijoille erilaisten projektien kautta. Tänä vuonna 2021 toteutamme projektin ensimmäistä kertaa myös syksyllä! Esimerkiksi kesän projektit toteutetaan toukokuu-syyskuu välisenä aikana. Toukokuussa tehdään mahdollisesti esivalmistelevaa työtä, kuten tutustutaan asiakkaaseen ja projektin tavoitteisiin. Kesäprojektin aikana on mahdollisuus myös pieneen kesälomaan. 

Kaikki projektitiimeihin valitut toimivat kevytyrittäjinä ja saavat oman Y-tunnuksen. Lenzin kesätyöprojektissa voi siis kokeilla matalalla kynnyksellä yrittäjänä olemista, yhteisöllisellä meiningillä ja kokeneemmat yrittäjät tukevat yrittäjyyden polulla. Yrittäjyyttä voi halutessaan jatkaa myös kesän jälkeen.

Riippuen projektista, työt voivat tapahtua osa- tai kokoaikaisesti. Näistä tiedotetaan erikseen jokaisen projektin kohdalla.