Löydä polkusi ja ole mukana rakentamassa parempaa työelämää!

Tältä sivulta löydät Lenzin auki olevat rekryt, kuvauksen rekryprosessistamme ja mahdollisuuden hakea Talent Pooliimme.

Avoimet rekryt

Tällä hetkellä meillä ei valitettavasti ole rekryjä auki. Rekrymme aukeavat usein nopeallakin aikataululla, joten seuraa meidän nettisivujamme. Tiedotamme aukeavista rekryistä myös Instagramissa Lenzduuni, LinkedInissä Lenz Projects ja TikTokissa Letslenz.

Emme myöskään aina avaa projekteihimme julkista rekryä, mikäli projekti on pienikokoisempi. Näihin projekteihin hyödynnämme Talent Pooliamme, johon voit hakea alempaa.

Hae Lenzin Talent Pooliin ja auta meitä löytämään sulle paras duuni!

Lenzin Talent Pool on väylä päästä käsiksi eniten sua kiinnostaviin merkityksellisiin töihin. Monet Lenzin projekteista ovat sellaisia, joihin emme avaa julkista rekryä. Sen sijaan hyödynnämme näissä Talent Pooliamme eli potentiaalisista opiskelijoista koostuvaa verkostoamme.

Talent Pooliin hakiessa voit kertoa meille sen, mikä juuri SUA kiinnostaa, missä sulla on eniten osaamista ja mihin suuntaan haluat kehittää uraasi. Tämän tiedon avulla voimme yhdistää potentiaalisi sinulle parhaiten sopivaan Lenzin projektiin.

Lue alta lisää Talent Poolista ja hae!

Lue Talent Poolista

Innovaatioprojektin rekryprosessi

Hakemusvaihe

Hakemusvaihe koostuu nimensä mukaisesti hakemuksen kirjoittamisesta. Hakemusvaihe eroaa kuitenkin merkittävästi perinteisistä työhakemuksista, sillä Lenzin hakemusvaiheessa ei kirjoiteta yksittäistä hakemuskirjettä, vaan vastataan ennemmin yksittäisiin kysymyksiin, joihin osaan pidemmin, osaan hieman lyhyemmin. Kysymyksissä tarkastellaan mm. hakijan oppimisintoa, tulevaisuusorientoituneisuutta, arvoja, maailmankuvaa, potentiaalia, innostusta sekä tietysti sopivuutta haettuun rooliin ja projektiin. Ja mikä parasta: emme kysy hakemusvaiheessa tai missään muussakaan rekryn vaiheessa CV:tä! Meitä nimittäin kiinnostaa ennemmin se, millaisia tyyppejä meidän hakijat ovat ja mihin suuntaan he haluavat kasvaa aiemman työkokemuksen sijaan.

Hakemusvaiheeseen et tarvitse muita ennakkotietoja, kuin projekti- ja roolikuvauksiin perehtymisen. Suosittelemme kuitenkin perehtymään Lenzin arvoihin ja ideologiaan, joista on tietoa nettisivuillamme. Hakemusvaiheeseen kannattaa myös varata runsaasti aikaa ja varmistaa, että olet rauhallisessa ympäristössä ja että mielentilasi on rauhallinen ja pohdiskeleva. Suosittelemme myös hakemuksen täyttämistä tietokoneella, sillä mobiili- ja tablettikäyttöliittymät eivät ole yhtä soveliaita hakemuksen täyttämiselle.

Keskusteluvaihe

Hakemusvaiheesta jatkoon päässeet osallistuvat keskusteluvaiheeseen. Keskusteluvaiheessa jatkoon päässyt hakija pääsee keskustelemaan Lenzin rekrytiimiläisten kanssa. Keskustelun tavoitteena on ennen kaikkea puolin ja toisin tutustua paremmin, sukeltaa pintaa syvemmälle hakijan arvoihin ja ajatusmaailmaan ja keskustella tarkemmin projektista, johon hakija on hakenut. Juuri tämän vuoksi suosimme keskustelu-termiä perinteisen haastattelu-termin sijaan. Tarkoituksena ei siis ole tentata hakijaa, vaan fokus on vastavuoroisessa ja avoimessa vuoropuhelussa.

Tiimihaaste

Lenzin rekryn viimeisenä vaiheena toimii tiimihaaste, jossa keskusteluvaiheesta jatkoon päässeet jaetaan kahteen tiimiin. Tiimihaasteessa tiimeille annetaan sama, projektin aiheeseen liittyvä tehtävä, jonka parissa tiimiläiset tulevat työskentelemään tiimihaastepäivän ajan. Päivän päätteeksi yhteistyön tulokset esitellään koko Lenzin poppoolle. Yhteistyön ja tiimihaasteessa onnistumisen suhteen lopulta valitaan lopulliseen projektiin päässeet. Vaikka tiimit kilpailevatkin keskenään, projektiin valitaan parhaat tyypit, eikä vain toista tiimiä sellaisenaan.

Tiimihaaste on rekryprosessin jännittävin osuus ja siinä mitataan mm. hakijoiden paineensietokykyä, tiimityöskentelytaitoja, oman asiantuntijuuden ja osaamisen hyödyntämistä sekä vuorovaikutustaitoja. Tiimihaastevaihetta ei myöskään järjestetä pienemmissä rekryissä, eli yksilöprojekteissa tai joissain hybridiprojekteissa.