Aloita matkasi kohti inspiroivaa työelämää!

Lenz tarjoaa monipuolisia projektityömahdollisuuksia korkeakouluopiskelijoille ja vastavalmistuneille. Etsimme jatkuvasti uusia innokkaita tekijöitä projekteihimme. Tältä sivulta löydät Lenzin avoimet työpaikat, tietoa Talent Poolistamme sekä rekrytointiprosesseistamme.

Talent Pool on väylä päästä sinua kiinnostaviin projektitöihin

Monet Lenzin projekteista ovat sellaisia, joihin emme avaa julkista rekryä. Sen sijaan hyödynnämme näissä Talent Pooliamme, eli potentiaalisista opiskelijoista ja vastavalmistuneista koostuvaa verkostoamme. Hakiessa voit kertoa meille, mikä juuri sinua kiinnostaa, missä sinulla on eniten osaamista ja mihin suuntaan haluat kehittää uraasi. Tämän tiedon avulla voimme yhdistää potentiaalisi sinulle parhaiten sopivaan Lenzin projektiin.

Minkälainen on Lenzin rekryprosessi?

Lenzin rekrytointiprosessi on suunniteltu löytämään henkilöt, jotka eivät vain täytä tehtävän vaatimuksia, vaan myös innostuvat mahdollisuudesta kasvaa ja kehittyä kanssamme. Meille työkokemus ei ole kaikki kaikessa – painotamme rekrytoinneissamme hakijoiden innostusta, potentiaalia ja yhteensopivuutta asiakasyrityksen työkulttuuriin.

Prosessimme rohkaisee sinua olemaan oma itsesi ja reflektoimaan vahvuuksiasi sekä tavoitteitasi. Tämä lähestymistapa on saanut paljon kiitosta, sillä se tarjoaa hakijoille mahdollisuuden tuoda esiin itsensä juuri sellaisena kuin ovat. Rekrytointimme tapahtuu pääsääntöisesti täysin etänä, mikä tekee siitä joustavan ja mukavan sinulle. Etäprosessin avulla voimme tarjota sinulle mahdollisuuden osallistua ilman sijaintirajoituksia, ja saat kattavan kuvan siitä, millaista on työskennellä Lenzillä.

Tutustu alla innovaatioprojektin rekrytointiprosessin eri vaiheisiin. Yksilö- ja hybridiprojektien rekrytointiprosessi on samanlainen, mutta ilman tiimihaastetta.

Innovaatioprojektin rekryprosessi

Hakemusvaihe

Hakemusvaihe koostuu nimensä mukaisesti hakemuksen kirjoittamisesta. Hakemusvaihe eroaa kuitenkin merkittävästi perinteisistä työhakemuksista, sillä Lenzin hakemusvaiheessa ei kirjoiteta yksittäistä hakemuskirjettä, vaan vastataan ennemmin yksittäisiin kysymyksiin, joihin osaan pidemmin, osaan hieman lyhyemmin. Kysymyksissä tarkastellaan mm. hakijan oppimisintoa, tulevaisuusorientoituneisuutta, arvoja, maailmankuvaa, potentiaalia, innostusta sekä tietysti sopivuutta haettuun rooliin ja projektiin. Ja mikä parasta: emme kysy hakemusvaiheessa tai missään muussakaan rekryn vaiheessa CV:tä! Meitä nimittäin kiinnostaa ennemmin se, millaisia tyyppejä meidän hakijat ovat ja mihin suuntaan he haluavat kasvaa aiemman työkokemuksen sijaan.

Hakemusvaiheeseen et tarvitse muita ennakkotietoja, kuin projekti- ja roolikuvauksiin perehtymisen. Suosittelemme kuitenkin perehtymään Lenzin arvoihin ja ideologiaan, joista on tietoa nettisivuillamme. Hakemusvaiheeseen kannattaa myös varata runsaasti aikaa ja varmistaa, että olet rauhallisessa ympäristössä ja että mielentilasi on rauhallinen ja pohdiskeleva. Suosittelemme myös hakemuksen täyttämistä tietokoneella, sillä mobiili- ja tablettikäyttöliittymät eivät ole yhtä soveliaita hakemuksen täyttämiselle.

Keskusteluvaihe

Hakemusvaiheesta jatkoon päässeet osallistuvat keskusteluvaiheeseen. Keskusteluvaiheessa jatkoon päässyt hakija pääsee keskustelemaan Lenzin rekrytiimiläisten kanssa. Keskustelun tavoitteena on ennen kaikkea puolin ja toisin tutustua paremmin, sukeltaa pintaa syvemmälle hakijan arvoihin ja ajatusmaailmaan ja keskustella tarkemmin projektista, johon hakija on hakenut. Juuri tämän vuoksi suosimme keskustelu-termiä perinteisen haastattelu-termin sijaan. Tarkoituksena ei siis ole tentata hakijaa, vaan fokus on vastavuoroisessa ja avoimessa vuoropuhelussa.

Tiimihaaste

Lenzin rekryn viimeisenä vaiheena toimii tiimihaaste, jossa keskusteluvaiheesta jatkoon päässeet jaetaan kahteen tiimiin. Tiimihaasteessa tiimeille annetaan sama, projektin aiheeseen liittyvä tehtävä, jonka parissa tiimiläiset tulevat työskentelemään tiimihaastepäivän ajan. Päivän päätteeksi yhteistyön tulokset esitellään koko Lenzin poppoolle. Yhteistyön ja tiimihaasteessa onnistumisen suhteen lopulta valitaan lopulliseen projektiin päässeet. Vaikka tiimit kilpailevatkin keskenään, projektiin valitaan parhaat tyypit, eikä vain toista tiimiä sellaisenaan.

Tiimihaaste on rekryprosessin jännittävin osuus ja siinä mitataan mm. hakijoiden paineensietokykyä, tiimityöskentelytaitoja, oman asiantuntijuuden ja osaamisen hyödyntämistä sekä vuorovaikutustaitoja. Tiimihaastevaihetta ei järjestetä pienemmissä rekryissä, eli yksilöprojekteissa tai joissain hybridiprojekteissa.

Valinnat

Hakuprosessisi perusteella Lenzin rekrytiimiläiset tekevät päätöksen siitä, ketkä huikeista hakijoista valitaan projektiin! Palautteen antaminen ja pyytäminen on myös aina ollut tärkeä osa rekrytointiprosessiamme. Huolimatta siitä, valitaanko sinut projektiin, sinun on siis aina mahdollista saada meiltä henkilökohtaista palautetta siitä, kuinka juuri sinun matkasi hakuprosessissa on näyttäytynyt meille. Jos olet menestynyt erinomaisesti hakuprosessin aikana, on sinun mahdollista päästä myös osaksi Talent Pool -verkostoamme, jossa olet ensimmäisten joukossa, kun harkitsemme uusia tekijöitä tuleviin projekteihimme.