Oletko yrittäjähenkinen ja tykkäät start-up pöhinästä?

Ruokakulttuurin tulevaisuus -projektin tarkoituksena on yhteistyössä yritysasiakkaan kanssa lähteä startup-hengessä muuttamaan maailmaa. Projektin ensimmäisessä vaiheessa keksitään ja toisessa vaiheessa toteutetaan ravintokulttuurinen innovaatio. Syksyllä 2022 projektin ensimmäisessä vaiheessa on tarkoituksena tehdä suunnitelma startup-pichin muodossa ja “myydä” se asiakkaalle, jotta he haluavat investoida teihin ja toteuttaa konseptinne. Tavoitteena olisi saada asiakkaalle aikaan fiilis, että “wow, vihdoin joku keksi tämän!

Projektin kumppanina eli asiakkaana on erittäin tunnettu elintarvikealan yritys, jolla on liiketoimintaa ympäri Suomea. Heillä on pitkäikäinen ja kunnioitettu historia, jonka aikana ovat rakentaneet itselleen vahvan brändin ja uskollisen asiakaskunnan. He ovat erinomaisia tekemään asioita ns. perinteisellä tavalla, mutta nyt he haluavat haastaa itsensä ja olemassa olevan liiketoimintansa kokeilemalla jotain aivan uutta. Siihen tarvitaan juuri teidän apuanne!

Teidän tehtävänänne projektissa on edustaa itseänne ja tulevaisuutta, sillä nuorethan ovat tunnetusti tulevaisuus. Teidän tulee lisäksi pystyä perustelemaan ja kiteyttämään eli pitchaamaan se, mihin te tiiminä tulevaisuudessa uskotte. 

Projektin tavoitteet:

 • Tunnistaa, keksiä ja kehittää hyviä ideoita ja ratkaisuja kulttuuriseen ravinto-innovaatioon liittyen
 • Tehdä parhaasta ideasta startup-pitch, joka pitää sisällään konkreettisen toteutussuunnitelman pilotista, pitkän aikavälin suunnitelma skaalaukseen, sekä taloudelliset tavoitteet ja ehdotukset jatkosta

Projektin toteutus:

 • Toteutus syyskuu-marraskuu (3kk) 
  • Lenzin puolesta perehdytys pe 9.9.
  • Projektin kick-off asiakkaan luona (ti 13.9.), tiedonkeruu ja innovointi (syyskuu)
  • Ideoiden esittely ja parhaan idean valitseminen (lokakuu)
  • Startup-pitch (marraskuu)
  • Projektin päättäminen ja jatkosta sopiminen (marraskuu-joulukuu) 
 • Suurin osa työstä tehdään etänä
 • Osa-aikainen, työtunteja keskimäärin 15h viikossa
 • Työskentely kevytyrittäjänä, tuntihintana 15€ + ALV

Projektin aikana tulette saamaan tukea asiakkaalta ja he ovat erittäin toiveikkaina ja innokkaina mukana tässä hankkeessa. Lopputyön eli startup-pitchin esittelette asiakkaan johtoryhmälle ja parhaimmassa tapauksessa he haluavat lähteä rakentamaan kanssanne ehdotusta heti keväällä 2023. Lopputulos ja tulevaisuuden tavoitteet riippuvat työstänne, mutta yksi mahdollisuus on (jos järkevää suhteessa ehdotukseen), että perustatte jopa uuden yrityksen asiakkaan tukemana konseptiin liittyen.

Toiveenamme on, että annatte tällä upealle mahdollisuudelle kaikkenne ja että teette sen yhteistyön voimin. Lähdetään voittamaan, mutta jos ei onnistuta, niin tavoitteellisesti: “epäonnistutaan kunnolla!”

Hakuvaiheessa teidän tulee valita itsellenne sopivin rooli, mutta, kuten start-upeissa yleensä, kaikki tekevät vähän kaikkea. Rooleja määrittäessä olemme pyrkineet miettimään osaamistarvetta myös projektin seuraaviin vaiheisiin, mutta mikäli et kuitenkaan tunnista itseäsi niistä, ja projekti itsessään on sinulle ns. “unelmaprojekti”, niin voit hakea myös Jokeri-rooliin.

Lähetä hakemus viimeistään sunnuntaina 7.8.