Nuoren konsultin tarina: millaista on olla mukana Lenzin projekteissa?

Kuka on Aaron Wallasvaara?

Olen kolmannen vuoden Data Science -opiskelija Aalto-yliopistossa, ja erittäin kiinnostunut data-analyysista, tekoälystä ja koneoppimisesta. Kaikenlaisen nörtteilyn lisäksi nautin myös musiikin kuuntelusta, laulamisesta, kokkaamisesta ja sisustamisesta.

Mikä herätti mielenkiintosi Lenziä kohtaan?

Lenzin potentiaalipainotteinen suhtautuminen rekrytointiin tuntui minulle helposti lähestyttävältä, kun hain ensimmäistä työpaikkaa datasektorilta. Lenzillä on myös todella mukavaa porukkaa, joiden kanssa on aina kiva vaihtaa kuulumisia!

 

Aaron Lenz

Kuvassa Aaron Wallasvaara, Kuva: Ville Vanninen 2023.

Millaisissa projekteissa olet ollut mukana Lenzin kautta?

Ensimmäisessä projektissa toimin kotimaisessa softayrityksessä ja sain loistavan ensiraapaisun työelämään sekä paljon oppia mm. tietokantojen kanssa työskentelystä. Sen jälkeen siirryin Data Warehouse -projektiin dataintegraatioiden, Amazonin pilvipalveluiden ja suurten datamassojen käsittelyn pariin, ja pääsin heti hyödyntämään aikaisemmasta työpaikasta saatua osaamista ja kokemusta.

Mikä merkitys näillä projekteilla on ollut ja on sinuun ammatillisesti ja henkilökohtaisesti?

Projektit ovat olleet minulle todella antoisia. Varmasti jokaisen uudelle alueelle siirtyvän opiskelijan päässä kummittelee epävarmuus omasta osaamisesta, mutta näiden kokemusten myötä se on hälvennyt, kun pääsi testaamaan omia taitojaan käytännössä.

On ollut ihanaa kokea onnistumisen tunteita aitoja yrityselämän haasteita ja tarpeita ratkoessa, ja huomata oman työpanoksen vaikutus yrityksen sisällä sekä myös asiakkaiden suuntaan. Positiivinen palaute on ollut innostavaa jo itsessään, mutta se oma “hei, kyllähän mä tän osaan” -tunne on kyllä ihan todella todella mahtava!

Millaista tukea Lenz tarjosi projektien aloitusvaiheessa ja projektien aikana?

Lenziltä olen aina kokenut saavani tukea, oli kyseessä suoraan tai välillisesti työhön liittyvä asia. Lenziltä on autettu myös kevytyrittäjyyden kanssa ja olen kokenut sen todella tärkeäksi.

Aaron Lenz Projects Oy

Kuvassa Aaron Wallasvaara, Kuva: Ville Vanninen, 2023.

Millaista osaamista ja taitoja sinulle on kertynyt opiskeluiden ja työkokemuksen kautta?

Työkokemuksen, opiskelun ja omien projektieni myötä koen omaavani vakaan pohjan datan parissa työskentelyyn. Osaan sujuvasti lukea ja kirjoittaa esimerkiksi python, SQL, R, VBA, C# ja JS -kieliä ja tunnen tietokantainfrasuktuurien perusteet hyvin. Olen työskennellyt esimerkiksi MS SQL Server, AWS S3/Redshift sekä Frends-integraatiotyökalun parissa. Olen myös osoittanut kykyä sisäistää vastaavia teknologioita nopeasti.

Mitkä asiat inspiroivat ja innostavat sinua ammatillisesti juuri nyt?

Kehittyvällä data-analyysilla ja tekoälyllä on mahdollisuus mullistaa ihmiskunnan olosuhteita lukemattomilla eri tavoilla sekä hyvässä että huonossa. Olen kiinnostunut monista datatieteiden kehitykseen liittyvistä haasteista, kuten tekoälyturvallisuustutkimuksesta, epäluotettavan datan filtteröinnistä ja tekoälykehityksen tuottaman vallan epätasaisesta jakautumisesta yhteiskunnassa. Datatiede on sovellettavissa aivan kaikkeen, joten tällä sektorilla työskentely on todella palkitsevaa ja inspiroivaa!

Molemmissa projekteissa olen päässyt työskentelemään useiden ammattitaitoisten ja mukavien työkavereiden kanssa, jotka ovat mielellään auttaneet junioria uransa alkutaipaleella. Voisin lämpimästi suositella kummassakin yrityksessä työskentelyä!

Millaisena olet kokenut työskentelyn Lenzin kautta?

Lenzin kautta olen saanut mahdollisuuden levittää siipeni ja huomata, että kiinnostuksen ja perehtyneisyyden lisäksi olen myös hyvä siinä mitä teen. Jos muilla opiskelijoilla on vastaavia epäilyksiä omasta osaamisesta, niin heille haluan sanoa, että tekin olette todella kykeneviä! Uskaltakaa vaan rohkeasti kokeilla uutta – oli se sitten Lenzillä, joka on taatusti hyvä valinta, tai sitten jossain muualla.