Referenssit
Lenz tuo nuorten potentiaalin ja innostuksen sekä konkarikonsulttien kokemuksen ja kyvykkyydet yhteen polttopisteeseen.
Aiempia projektikokonaisuuksia
Aikaisempia projekteja, joiden parissa Lenz on ollut mukana suunnittelussa ja toteutuksessa.

Koulutuksesta töihin
Tässä Lenz-projektissa kehitettiin globaalille, Turussa toimivalle yhtiölle uusi koulutus- ja perehdytysjärjestelmä.
Lenzin kesätyöprojektin tarkoituksena oli:
- tehostaa uusien työntekijöiden kouluttautumista ja perehtymistä yrityksen ydinliiketoiminnan kannalta keskeisissä osa-alueissa sekä tehdä perehdytysjaksosta työntekijöille mielekäs ja mieleenpainuva kokemus
- modernisoida menetelmät, joilla uusia ja olemassaolevia työntekijöitä perehdytetään ja koulutetaan
- tehdä opittavan tiedon sisäistämisestä hallittua ja yksinkertaistaa koulutusten koordinointia
- valjastaa uusien työntekijöiden potentiaali nopeammin yrityksen toimintaan
- tehdä perehtymisestä ja kouluttautumisesta innostava ja mielekäs kokemus, niin kouluttajille kuin oppijoille
Lue lisää kokemuksista ja ajatuksista projektiin liittyen täältä!
Projekti toteutettiin kesällä 2020. Projektiin rekrytoitiin innostuneimmat ja potentiaalisimmat hakijat seuraaviin rooleihin: Rakentaja (hardware), Kiteyttäjä, Ihmistuntija, Kehittäjä (software), Tutkija.
New Waves of Market Research
Tässä projektissa toteutetaan kattava markkinatutkimus taloushallinnon toiminta-alalla. Markkinatutkimuksen ohella projekti sisältää mm. kansainvälistä selvitystyötä yhdessä tiimin ja projektipäällikön kanssa.
Projekti on parhaillaan käynnissä, kesällä 2021. Projektiin rekrytoitiin innostuneimmat ja potentiaalisimmat hakijat seuraaviin rooleihin: Finance and Accounting, User Experience and Service Design, Data Science, Sales and Customer Service & Marketing.


Huomisen verkkokauppa
Tässä projektissa opiskelijatiimi työskentelee B2B-verkkokaupan tulevaisuuden eteen. Projekti toteutetaan kansainväliselle suomalaiselle perheyritykselle, joka toimii teollisuuden toimialalla. Yrityksellä on liiketoimintaa kymmenillä eri toimialoilla.
Projektissa kehitetään verkkokaupan käytettävyyttä ja lisätään sen tunnettavuutta. Tarkoituksena on lisätä verkkokaupan kävijämäärää paremmalla markkinoinnilla, parantaa sen käyttäjäkokemusta käyttäjälähtöisen testaamisen ja suunnittelun avulla, sekä yleisesti parantaa asiakaskokemusta verkkokaupan ympärillä. Business-näkökulmasta arvioidaan verkkokaupan tuottamaa arvoa ja kehitetään uutta arvonluontia.
Projekti on parhaillaan käynnissä, kesällä 2021. Projektiin rekrytoitiin innostuneimmat ja potentiaalisimmat hakijat seuraaviin rooleihin: Käyttöliittymäsuunnittelija, Palvelumuotoilija, B2B-markkinointivastaava, Business Analyst, Tekniikan insinööri.
Do you even Lenz?
Tässä Lenzin sisäisessä projektissa opiskelijoista koostuva tiimi innovoi ja toteuttaa Lenzin myyntikonseptia sekä kehittää jatkuvasti myyntiprosesseja.
Projektin tavoitteena on
- Kontaktoida potentiaalisia asiakkaita puhelimitse
- Kehittää Lenzin myyntiprosesseja ja luoda uusia toimintatapoja
- Tehdä Lenzin palveluun liittyvä markkinatutkimus
- Suunnitella ja kuvata markkinointivideo
- Myydä mahdollisimman monta Lenz-projektia vuodelle 2022
Projekti on parhaillaan käynnissä ja kestää vuoden 2021 loppuun. Projektiin rekrytoitiin innostuneimmat ja potentiaalisimmat hakijat seuraaviin rooleihin: 3 Startup-myyjää, Visuaalinen palvelumuotoilija sekä Markkinoinnillinen viestijä.


Planetary thinking
Planetary thinking -projektissa oli tarkoitus rakentaa perustukset metsärahastolle, jossa arvo ei määrity ainoastaan metsän raaka-ainearvon vaan myös sen planetaarisen arvon mukaan. Metsät ovat tehokas ja välitön hiilinielu päästöjen sitomiseen pois ilmakehästä, mutta vallitseva käsitys metsien arvosta rajoittuu pitkälti niiden hyödyntämiseen tuotannon raaka-aineena.
Projektin tavoitteena oli:
- luoda pohja läpinäkyvästi vihreälle metsärahastolle
- kartoittaa ja analysoida olemassaolevia datalähteitä metsien hiilinieluista ja metsäluonnon monimuotoisuudesta
- kehittää datan pohjalta mittaristo metsän planetaariselle arvolle
- kasvattaa tietoisuutta planetaarisesta arvokäsityksestä sidosryhmien keskuudessa.
Matkasta kokemukseksi
Projektin tarkoituksena oli kehittää palveluita, joiden avulla julkisen liikenteen matkakokemus olisi parempi. Tavoitteena oli haastaa perinteisiä ajatuksia julkisesta liikenteestä ja kehittää palveluita, joiden avulla myös julkisella liikenteellä tehty matka voisi olla merkityksellinen.
Projektin tarkoituksena oli aluksi tutustua yksityiskohtaisesti varsinaiseen ongelmaan tekemällä tutkimusta kohderyhmän asiakkaista. Alustavan tutkimuksen pohjalta oltaisiin lähdetty kehittämään ratkaisua, joiden tavoitteena olisi ollut parantaa valikoidun kohderyhmän matkakokemusta. Lopuksi kehitettyä ratkaisua oltaisiin pilotoitu. Projektitiimiläiset olisivat siis päässeet mukaan jokaiseen projektin vaiheeseen aina suunnittelusta käytännön pilotointiin saakka.
Projekti oltaisiin toteutettu suomalaiselle, Helsingissä toimivalle julkisen liikenteen yhtiölle, joka panostaa uusiin digitaalisiin ratkaisuihin. Projektitiimiin suunniteltiin innostuneita tekijöitä seuraaviin rooleihin: Viestintävastaava, Data-analyytikko, Software Engineer, Palvelumuotoilija, Ihmistuntija.
