Lenz x Boomi ry: Skumppaa ja konsultointia

Kauppatieteilijät Lenzillä

Lenz järjesti yritysvierailun yhteistyössä Tampereen kauppatieteiden ainejärjestö Boomi ry:n kanssa 27.3. Lenzille ainejärjestöjen kanssa tehtävät yhteistapahtumat ovat mainio paikka kohdata opiskelijoita kasvotusten ja tuoda Lenzin toimintaa esille syvemmällä tasolla. Kauppatieteiden opiskelijoille yritysvierailut ovat erinomainen tilaisuus päästä käsiksi käytännön työelämään, joka tuo tarvittavaa tasapainoa akateemiseen opiskeluun. Bonuksena excursio Lenzin tyylisessä startupissa laajentaa konsultoinnin (ja työelämän) horisonttia suhteessa perinteisempiin yrityksiin. Hypätään blogitekstissä siihen, miten me lähdimme Lenzin osalta tapahtumaa toteuttamaan, miten päivän agenda eteni ja tärkeimpänä mitä mieltä opiskelijat olivat vierailusta.

Excun valmistelu

Excun valmistelu aloitettiin hyvissä ajoin ja koordinointi Lenzin ja Boomin välillä sujui moitteettomasti. Sisällön osalta mietimme ensisijaisesti, mitä arvoa meillä on antaa vierailijoillemme ja mitä he haluaisivat kuulla konsultointiin ja Lenziin liittyen. Aikataulun osalta päädyimme ratkaisuun, jossa yhdistettiin kompakti tietopaketti samalla tuoden esille Lenzin roolia konsultoinnissa. Lenzin opiskelijatiimi vastasi suurimmaksi osaksi vierailun valmistelusta.

Konsultointi by Lenz

Boomin bussi kurvasi Lenzin toimistolle Stadin sydämeen Kamppiin aamun aikana. Lenzin väki Santun, Anissan, Amandan ja Johanneksen voimin toivotti opiskelijat tervetulleeksi tapahtumaa varten. Päivän aikataulu oli suhteellisen tiivis 1,5 tuntia, joten halusimme hyödyntää tehokkaasti meille siunaantuneen ajan. Päivän agenda alkoi tunnelman virittämisellä lyhyellä kyselyllä – sekä tottakai skumpalla – vieraille, jonka jälkeen meidän toimitusjohtajamme Santtu sai puheenvuoron. Santtu tunnetaan suoranaisena virtuoosina, kun kyseessä on Lenzin esittely, joten hänen uniikki tapansa kertoa Lenzistä ei taatusti jättänyt kuulijakuntaa tälläkään kertaa kylmäksi. Seuraavana osuutena olikin konsultoinnin ja Lenzin roolin esiin tuominen konsultoinnin kontekstissa, joka poikkeaa perinteisestä konsultoinnista merkittävällä tavalla: Lenz ei pohjaa omaa konsultointimetodiaan kokemukseen vaan potentiaaliin. Tärkeää Lenzin toimintaa esitellessä on korostaa – luonnollisesti vierailuun liittyen – mitä annettavaa opiskelijoilla voi olla kauluspaitaisten ja jakkupukuisten konsulttien kovassa maailmassa.

Työmahdollisuudet opiskelijalle

Vieraille esitetyn tietopaketin jälkeen vuoroon pääsivät rekryvastaavat Amanda ja Anissa, jotka nostivat esille Lenzin tarjoamia työmahdollisuuksia ja esittelivät Talent Poolimme, jonka kautta opiskelijat voivat työllistyä meidän projekteihimme. Tämä osuus oli varmasti opiskelijoiden kannalta mielenkiintoisin, olettaen, että he ovat kiinnostuneet meidän projekteistamme. Opiskelijoilla on Lenzin kautta mahdollisuus päästä käsiksi töihin, joihin harvemmin esimerkiksi kesätöissä pääsee. Uskomme potentiaalin lisäksi monitieteellisyyteen ja mahdollisuuksien mukaan rekrytoimme projekteihin toisiaan täydentäviä projektipersoonia. Loppupuolella keräsimme vierailijoilta palautetta sekä Johannes nappasi muutamat haastattelut.

Alla muutama kommentti ja palaute, joita saimme vierailijoilta:

’’Opin siitä, että mihin Lenz pyrkii yrityksenä, Lenzin filosofiaa, miten ne luo arvoa ja millaisia tyyppejä Lenz haluaa töihin. Itselleni oli mieluisaa kuulla myös millaista siellä olisi olla töissä sekä minkälaisia hommia on mahdollista päästä tekemään. Vierailu oli hyvin informatiivinen.’’– vierailijan kommentti

’’Opin paljon firmasta itsestään, vaikka ennakkoon oli kuullut jotain asioita niin ihan tarkkaan ei tiennyt, että miten firma toimii ja mitä se tekee. Ja tuo potentiaalin näkökulma oli tosi mielenkiintoinen kyllä. Potentiaalilla konsultoiminen oli sellainen mitä en ollut koskaan ennen ajatellut, vaikka tiesin mitä potentiaali on. Oletin hyvää, mutta oli ehkä vielä parempi.’’– vierailijan kommentti

Kiitokset ja yhteydenottomahdollisuudet saattoivat vierailun päätökseen ja Lenzin väki toivotti turvallista kotimatkaa ja tsemppiä tulevaisuuden urapolun rakentamiseen!